Startupjuridik

Funderar du på att starta ett nytt företag eller är du redan i uppstartsfasen är det sällan att juridiken ligger i fokus. Men faktum är att juridiken är bolagets grundpelare och är mycket viktig i dagens läge, även något av en konkurrensförutsättning. Bygg därför dina affärer på en stabil grund.

Vad är startup?

Bästa sättet att definiera en start-up är genom att förklara processen för hur företaget jobbar. Entreprenörer försöker hitta en skalbar och repeterbar affärsmodell för att utveckla den, istället för att ha en fast modell, vilket är fallet för många andra företag. 

En startup är inte en bolagsform utan ett arbetssätt. Startups kan finnas i alla slags branscher, men idag används termen ”startup” mer för att beskriva innovativa och skalbara bolag inom teknik- och digitalbranscherna. 

Genom att använda juridiken som verktyg kan du undvika onödiga kostnader och istället skapa affärer. Det finns viktig information kring vissa ämnen som kan vara särskilt bra att hålla koll på i en nystartad näringsverksamhet, vilket syftar på den juridiska aspekten.  

Rättsakuten har affärsjurister som vet vad som krävs för att få ditt företag att växa. Våra jurister har god insikt inom startup juridik och ger omedelbar och tidseffektiv handledning som är väsentligt för just din marknad för att anpassa och främja din strategi på lång sikt.

Ladda ner dokumentet om Startupjuridik här

E-postformulär - Startupjuridik

Rättsakuten

Rättsakuten hjälper dig med förhandling, upprättande och tolkning av kommersiella avtal. I vårt dagliga yrkesliv, främst mellan näringsidkare, behöver vi vanligtvis ingå långsiktiga avtal. Anställningsavtal och uppdragsavtal som exempel kan många gånger vara komplicerade. Våra jurister besitter stor erfarenhet att upprätta kommersiella avtal som är anpassade till startups och tillväxtföretag som vill ta nästa etapp i sin resa. 

Vi är behjälpliga med såväl upprättande av väsentliga avtal som kontrollering av befintliga avtal. Behöver du hjälp med att bestrida, ogiltigförklara eller häva ett ingått avtal? Vi för din talan i domstol.

5 Anledningar Till Att Du Ska Använda Rättsakuten för din startup:

  • Vi brinner för företagande och älskar att få våra klienter att lyckas.
  • Våra jurister har både spetskompetens och mångårig erfarenhet inom bolagsrätt.
  • Vi hjälper våra klienter att granska avtal, förhandla villkor och säkerställa att du som företagare får bästa möjliga start på ditt företag.
  • Rättsakuten har koll på de skatterättsliga regler som gäller för ditt bolag.
  • Vi hjälper våra klienter minimera skatten för sin startup beroende på verksamhet och bolagsform. Vi kan de bästa länderna för att registrera bolag.
NFT

Ta del av erfarenheter av insikt och förståelse för detaljer genom att anlita Rättsakuten.

Ladda ner innehållet här!

Fredrik Jörgensen

Jurist Fredrik Jörgensen

[email protected]
070-7756334
08-55766324